Onlangs iets van mijn ‘wish list’ kunnen strepen: ik heb een cursus Eindredactie gevolgd. En wat heb ik genoten! Heerlijk 4 avonden lang met andere taaljunkies onze kiezen stuk gebeten op het redigeren van teksten (lekker met de rode pen aan de gang!), het maken van koppen (nog best lastig, een goeie kop!) en het herindelen, herschrijven of inkorten van bestaande teksten (redacteuren maken er regelmatig een potje van!) Kortom: alles waar een eindredacteur zich dagelijks mee bezig houdt. Leuk om bevestigd te krijgen dat hoe ik het eindredacteurschap van nature aanpak, helemaal zo gek nog niet is. En dat ik prima meekwam in een klaslokaal vol mensen die fulltime in het vak zitten en al een beroepsopleiding achter de rug hebben. Maar toch ook nog zoveel geleerd! En nu de theorie in praktijk! Dus kom maar op met die redigeerklussen!